Bab, gomba, rizs
Valami igazán egészséges
- Könnyű
- Futács Gitta10-20 perc
- 2021-02-13624.1 kcal/fő
1 főre | Érték |
---|---|
kcal: | 624.1 |
kJ: | 2465.41 |
Szénhidrát: | 96.74 |
Amelyből cukrok: | 10.99 |
Zsír: | 8.2 |
Amelyből telített zsírsavak: | 0.99 |
Rost: | 20.38 |
Fehérje: | 31.49 |
Só: | 1.44 |
Az adott sor azért van pirossal kiemelve mert a recept alapanyagai között van olyan alapanyag amelynek az összetevőjének az értékét nem adta meg a gyártó. Melyek értéket nem tudjuk.
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Pikáns hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Tüzet fokozza hatású, mely a következőt jelenti:
…
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Szelet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Az adott recept alapanyagai között megtalálható Vizet csillapítja hatású, mely a következőt jelenti:
...
Eredetileg a recept 2 főre / darabra szólt.
Módosítsuk
Főre/adagra
Alapanyagok
- 10gFokhagyma (általános)
- 15dkgRizs (általános)
- 0.5gBabérlevél (általános)
- 2tk. ( csapott )Koriander (általános)
- 30gLila hagyma (általános)
- 0.5tk. ( csapott )fahéj Horváth Rozi őrölt
- 0.5tk. ( csapott )rozmaring Kotányi őrölt
- 2tk. ( csapott )őrölt fűszerpaprika Lucullus Aranya I. osztályú édes
- 400gvörösbab Bonduelle
- 1tk. ( csapott )agave szirup Biopont BIO
- 2ek. ( csapott )SÖRÉLESZTŐ PEHELY SZAFI FREE
- 250gGomba ( csiperke, általános )
- 100gZabtejszín
Elkészítés
Elkészítés a megadott link alatt
A lilahagymákat apróra vágjuk, és 2 ek olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a fokhagyma gerezdeket,rozmaringot és a sót. A gombákat vagy vágjuk vagy tépkedjük fel, majd ha a hagyma kezd megpuhúlni öntsük rá. 3-4 perc múlva a konzerv babot is keverjük hozzá a levével együtt!
Jöhetnek a maradék fűszerek, öntsünk hozzá 1 dl vizet és hagyjuk főni 12-15 percig.
A legvégén öntsük bele a tejszínt, egyet ‘rottyanjon’ ,vegyük ki a babérleveleket és készen vagyunk.